НОВИНИ[2011-12-30]

Компютърни томографи ще бъдат закупени за четири големи областни болници в страната


30 декември 2011 | 11:33 | Агенция "Фокус"

София. Компютърни томографи ще бъдат закупени за четири големи областни болници. Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов на пресконференция в Министерски съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус”. На брифинга присъстват директорите на болниците в Разград, Видин, Пазарджик и Перник, в които ще ползват новата техника.

По думите на Константинов – това са големи областни болници, които никога досега не са разполагали с подобна техника. Такава е имало, но тя е била морално остаряла частна техника, втора ръка, за която те са плащали.

Директорите на четирите здравни заведения благодариха и заявиха, че жестът е израз на голяма грижа за хората. Те заявиха, че такива апаратури здравните заведения, които ръководят, не са получавали.

Министърът на здравеопазването отчете свършеното от ведомството в различни градове, както и какво ще бъде направено догодина.

В „Майчин дом” в София са открити две големи клиники, в следващата година ще има чисто ново приемно отделение. Закупени са рентгенови апарати в „Пирогов” за 1.2 млн. лева, в ИСУЛ също има нов рентгенов апарат. В Русе ще бъде открит нов АГ комплекс. В Перник е изцяло реновирано детското отделение, в Плевен ще бъдат реновирани реанимацията и хирургичният блок.
Веселина ЙОРДАНОВА

http://www.focus-news.net/?id=n1605213


МБАЛ "Света Петка" АД - гр. Видин. ©2007-2017 Всички права запазени
Последно обновяване: 12.04.2024 г.